Lansdowne is het grootse Europese Hedge-fonds. Wat dit bedrijf doet is belangrijk om in de gaten te houden. Lansdowne heeft nu besloten aandelen Twitter te kopen en aandelen UBS en Ryanair te verkopen.
Lansdowne heeft vertrouwen in lange termijn
Hoewel de markt zijn hart vasthoudt als het gaat om Twitter en de uitblijvende winst, heeft Lansdowne alle vertrouwen in het sociale platform. Het bedrijf ziet enorme kansen voor de microblog en gesprekken met potentiële adverteerders hebben hen ervan overtuigd dat het bedrijf in de toekomst zeker winst gaat maken. Dat blijkt uit een brief die Bloomberg Nieuws in handen kreeg. Een woordvoerder van de Londense firma, wilde daar verder commentaar over geven.
Verandering van beleggingsportefeullie naar Twitter
Lansdowne zou een kleine hoeveelheid aandelen hebben gekocht van Twitter en daarmee slechts een bescheiden positie hebben verworven in het bedrijf. Dit deed het hedge-fonds nadat Twitter meer dan 2 miljard dollar aan aandelen uitgaf in november 2013. De aandelen stegen met 73 procent op de eerste handelsdag. Verder verkocht Lansdowne een aantal UBS aandelen, ‘vanwege heftige en aanhoudende tegenwind’, zo schreven twee managers van Lansdowne.
UBS heeft last van een strenge regelgeving en een lastig politiek klimaat in Zwitserland. Het land eist een leverage ratio van minstens 6 procent. ‘Zulke regelgeving kan ervoor zorgen dat het moeilijk wordt voor UBS om op de korte en middellange termijn hun aandeelhouders uit te betalen, ondanks dat de intenties van UBS uiteraard goed zijn,’ schrijft Lansdowne.
De CEO van UBS, Sergio Ermotti, zei in een interview dat de bank zijn equity ratio naar 13 procent gaat brengen aan het eind van 2014. De bank beloofde ook dat het 50 procent van zijn winst als dividend gaat uitbetalen, nadat dat doel is bereikt.
Zowel UBS als Ryanair verkocht om plaats te maken voor TWTR
Naast een flink aantal aandelen UBS had Lansdowne ook 1,4 miljoen aandelen in Ryanair. Deze grote vliegmaatschappij die tegen hele lage prijzen door heel Europa vliegt, kwam de laatste tijd wat negatief in het nieuws. Piloten zouden worden uitgebuit en er zou regelmatig erg weinig reservebrandstof aan boord zijn. Deze slechte publiciteit kwam de aandelenkoers niet ten goede. Volgens een bericht van Lansdowne zijn daarom alle aandelen Ryanair weer verkocht.
Ryanair moest voor de tweede keer in twee maanden zijn winstverwachting bijstellen. Dat zorgde voor de grootste koersdaling in vijf jaar. De koers zakte namelijk 13 procent. De aandelen van Ryanair zijn dit jaar weer met 6 procent gestegen. Als de vooruitzichten weer gunstig zijn, zou het zeker kunnen dat Lansdowne aandelen UBS en Ryanair terug gaat kopen.
Lansdowne doet het erg goed op dit moment. In de eerste tien maanden van 2013 stegen twee van hun belangrijkste fondsen met respectievelijk 33 en 57 procent. Er was geen groot Europees hedge-fonds dat beter presteerde dan het Londense Lansdowne.